_ELER_ELOFIZ_TAM

CONTACTS 

  Chess professional advice: @ Mészáros András IM

  Technical connection: @ Szekeres Sándor

  Our FACEBOOK page: Eurochess.hu

NEWS, PUBLICATIONS 

2018. február 19.

A tréninges állomány kissé megviccelt bennünket. Dolgozunk rajta, és alapos tisztításon esik át. A kezdő és a haladó már kész. A többi folyamatban, maholnap kész.

 

...és folyamatosan fejlődünk, bővülünk.

 

Jó játékot, kellemes időtöltést: az alkotók

 


2018. február 14.

Most a képességfejlesztő tesztek oldalait alakítottuk át alaposan.

1. Egy szinten belüli azonos kérdésű teszteket összevontuk. Így a tesztek száma lecsökkent, de áttekinthetőbb lett, miközben új tesztekkel is szaporodtunk.

2. A pontszámítás hasonló lett, mint, SZINTMÉRŐK -nél. Minden megoldás után azonnal változik az értékszám.

3. Mindenki 1000 pontról indul és mindenkinek csak egy értékszáma van, a szinttől függetlenül. Szintet váltva, néhány megoldás után a program megközelítőleg hozzáigazítja az adott szinthez a pontszámot az eredménytől függően. Ugyanakkor az értékszámhoz mindig mellékel egy százalékértéket, ami adott szinthez viszonyított teljesítményre utal. Az egészséges érték kb. 100% körül kell, hogy mozogjon. Pár megoldás után, ha ez túl magas, vagy túl alacsony, akkor ajánlatos szintet váltani, a megfelelő irányba.

4. A toplistákban egy egységesített lista van, ami az utolsó teszt értékszámából a százalékos teljestményéből számolja ki a program.

Egy hónapos tesztidőt tartunk a modulnál és a regisztráltaknak is teljes hozzáférése van az oldalhoz.

 

...és folyamatosan fejlődünk, bővülünk.

 

Jó játékot, kellemes időtöltést: az alkotók

 


2018. január 31.

Hirtelen elég sok új módosítás történt a mai napon.

1. Beállítottunk egy új modult, SZINTMÉRŐK címmel, egy hónapos tesztidőtartammal. A lenyíló menükben az eddig tréningek helyére kerültek. Az eddigieket 'Tematikus tréning' címmel találjátok meg a Sakkiskolánál és a Kollekcióknál.

2. A főoldal átalakult. Lenyiló modulokban került minden információs oldal.

3. A tréningek a továbbiakban értékelik a megoldásokat és a tesztidőszak után rögzítik is, hasonlóan a tesztekhez.

4. A Facebook oldalra a továbbiakban megpróbálunk beemelni egy-egy feladványt a Szintmérőből. 

Ma van a tesztidőszak utolsó napja. Holnaptól a többi modulnál a teljes hozzáférés támogatáshoz kötött.

 

...és folyamatosan fejlődünk, bővülünk.

 

Jó játékot, kellemes időtöltést: az alkotók

 


2018. január 21.

1. A mesterfokú tréning anyagát (a 3000-es) szinte teljes egészében átdolgoztuk, kigyomláltuk. Sok meg nem fejthető állás volt mindegyikben. Ezeket eltávolítottuk, elemzésekkel együtt. A mesterfokú tréningre továbbra is jellemző, hogy nincs válogatva. Lehetnek nehezek, és egészen könnyű feladványok is a csomagokban.

2. Egy-egy állomány betöltésekor a program kiírja a listába szereplő játszmák darabszámát és betölti az első játszmát, mind a vendég, mind a regisztrált felhasználóknál. Ugyanígy Név- és ECO keresőnél is.

3. A lábléc napi 10 feladványából, kombinációjából és a miniatűr játszmákból szintén betöltődik az első, és ez az állomány is ki lett gyomlálva.

 

...és folyamatosan fejlődünk, bővülünk.

 

Jó játékot, kellemes időtöltést: az alkotók

 


2018. január 20.

Beállítottunk egy Vendégkönyvet kissé hosszú mottóval:

Minden ami vélemény, javaslat, kérdés, dicséret vagy megrovás, legyen az a honlappal kapcsolatos,
vagy csak a tartalomhoz fűződő gondolatok.

Jelenleg a regisztrálatlan látogatók is hozzá tudnak szólni. Köszönünk minden építő javaslatot, véleményt.

Jó játékot, kellemes időtöltést: az alkotók

 


2018. január 18.

Eldőlt: a teszt üzemmód január 31-ig tart.

Ezután a dátum után oldalunk, általunk támogatásos rendszernek nevezett formában működik tovább. Az egyszerű, regisztrálatlan látogató hozzáfér minden oldalhoz, de csak egy játszmát tud lejátszani minden játszmacsomagból, illetve a teszteknél a harmadik tesztkérdés után kilép a program, értékelés nélkül.

A regisztráció ingyenes mindenki számára, egy felhasználónév, jelszó, név és email megadásával. A név és az email nem kötelező, de aki komolyan használni szeretné oldalunkat, ezek megadása ajánlott.

Regisztráció és belépés után három játszma érhető el minden állományból és teszteknél az ötödik kérdés után lép ki a program, szintén értékelés nélkül.

A teljes hozzáférés támogatáshoz kötött, amit a honlap PayPal számlájára lehet befizetni, a TÁMOGATÁSOK oldalán illetve menüpontnál található gombok segítségével. A támogatás lehet egy éves, illetve három hónapos. Egy éves teljes hozzáférés jelképes összege 6000 HUF, illetve ennek az összegnek megfelelő más pénznem. A három hónapos teljes hozzáférés összege 2000 HUF, illetve ennek az összegnek megfelelő más pénznem.

Ha problémába ütközik a PayPal befizetés, keressenek meg bennünket valamilyen formában (email, mobil, stb.) illetve a BEÁLLÍTÁSOK oldalán - ami regisztráció/belépés után érhető el - van egy üzenetküldési lehetőség.

Jó játékot, kellemes időtöltést: az alkotók

 


 

2017. december 10.

ÚJRAINDULTUNK!
WWW. EUROCHESS.HU
ONLINE SAKKISKOLA ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 Több mint egy éves fejlesztés után elindítottuk a teljes egészében megújult Eurochess.hu honlapot. Az oldal célközönsége a sakkot - önállóan vagy irányítással - tanulni akarók, illetve sakkot tanító vagy csak sakkot szerető sporttársaink.

 Az Eurochess.hu honlap három, jól elkülöníthető anyagrészt tartalmaz. Egy szintezett sakkiskola, egy jelentős méretű anyaggyűjtemény és rengeteg képességfejlesztő teszt.

 1. A sakkiskola négy játékszinthez igazított (kezdő, alapfok, középhaladó, haladó), és három tematikusan elválasztható anyagrészből áll (iskola, tréning, teszt).
2. A gyűjtemény igen terjedelmes csomag, amiben összességében tízmilliót is meghaladó játszmát tartalmaz, kb. kétmillió hadállás, és jelentős számú elemzett játszma is rendelkezésre áll. Ide tartozik majd három és félmillió játszmát tartalmazó 11 tematikus nyitási könyv.
3. A harmadik pedig öt szintre bontott képességfejlesztő és játékos tesztcsomag (kezdő, alapfok, középhaladó, haladó, mesterfok), több mint kétmillió hadállással, kérdéssel.

 Minden regisztrált olvasó rendelkezik 'Saját szoba' megnevezésű oldallal, ahová tetszőlegesen beemelheti/eltávolíthatja a honlap bármely sakk témájú oldalát.

 Az oldal jelenleg ingyenes, de a teljes körű használatához regisztráció szükséges. A Saját szobát és a tesztek oldalait csak regisztrált olvasó tudja eredményesen használni.

 

Jó játékot, kellemes időtöltést: az alkotók: Mészáros András, Szekeres Sándor

INFORMATIONS 
About our homepage

Our target readers are those who want to learn chess - on their own or with some guidance - and those who teach or simply love chess.

Eurochess.hu homepage contains three, well-separated material blocks. One multilevel chess school, one large material collection and a huge number of skill-developing tests. The chess school is adapted to four levels (beginner, elementary, intermediate and advanced), and it consists of three thematically separated material blocks (school, training, test).

It is a vast collection, an eight and a half million database, which contains more than ten million selected games including a great number of analyzed games and about two million game positions.

Here you can find eleven thematic opening books, containing about three and a half million games.

The third one is a skill-developing, playful test and training page divided into five levels (beginner, elementary, intermediate, advanced, master level) with more than two million game positions and questions.

The homepage is completed by a module called 'Own Room', which is given to each registered reader. It will be introduced below.

Operation

Our homepage is working in a subscription form. Every simple, unregistered reader has an access to every page, but he can reach only one game from each game collection and at the tests the program will quit after the third test question without evaluation. Registration is free for everybody, with giving a user name, a password, a name and an email address. After the registration the reader has an access to three games from each game collection and at the tests the program will quit after the fifth question, without evaluation, too.

Full access requires subscription which the reader can pay to the PayPal account of the homepage, on the SUBSCRIPTION page. Subscription can be made for one year or for three months. A year's subscription is only 6000 HUF, or the same sum in other currency. The subscription for three months is 2000 HUF, or the same sum in other currency.

If you have some problems with PayPal Payment, please contact us in any form (email, mobile phone, etc.) or on the SETTINGS page - which can be reached after registration or logging in - where there is a possibility for sending messages.

Some advice for mobile and tablet users

The measure of chessboards for playing games is maximum 400 pixels, which can go down to 360 pixels but not lower. At the test pages it can be even 250, for example at the two-chessboard tests.

Do not wait wonders from small-size (3-4 inches) equipment. The screen should display an 8X8 squares' chessboard, the coordinates, 32 chess pieces, the operating buttons and the chess game. Their each square, chess piece and each move needs an operating button, not mentioning the analyzing texts and the audio player.

On bigger tablets or smartphones (5 inches or more) you can use well everything, from the tests to the chess school.

At the huge database and the large collections we advise to use the searching engines. We have in mind not only the ECO or name search but the inner search engines at the game collections.

Here you can find in almost every case three thousand items' opening lists, which cannot be easily used with mobile phones. So we should write the names, the ECO or even the move (in English writing), and we can open the games with the OK button. If the OK button does not react, there is no game suitable for the search. The search engine is sensitive for small and BLOCK CAPITAL letters. At the Text search we can search for expressions in the opening lists, at the Moves we can search in the games.

We should be patient with the ECO and name search. It takes time to find the suitable games from the 3 to 500 thousand game collections.

About the chess school

The material of the chess school has been compiled for 4 different levels, built on each other. The first one starts up from zero, it's the level of the beginners under 1000 rating. The second one is the basic level for players under 1400 rating. The third is the intermediate level for players under 1800 rating, the fourth is the advanced level for players under 2100 rating, this one is under construction.

The material is divided for three parts in each level. The first part deals with chess theory, coloured by audiovisual elements. The second part contains 'Find the solution' materials, adapted to the player's level. The third part develops mental skills with the help of texts and chessboard tests, adapted to the player's level as well.

Assessment tests from beginners to master level

In this module you will find five different levels, from beginners to master level, set for the usual rating limits (1000, 1400, 1800, and 2100). At the master level there is the theoretical number of 3000. Chess problems are given at random order out of the given level problems, and when you enter, you will have the first chess problem immediately.

Solution:
Solution is always the strongest, the best continuation. For example, if there is mate in one and mate in two, the mate in two is not the solution to the problem. If you can win a rook or a pawn, which leads to a winning position, too, but it lasts longer, only the winning of the rook is the solution, the other one is not.

Evaluation:
Each step of the puzzle is pointing to a red or black star rating, depending on whether a good or bad solution is made. The first, the key step is 4 points, the other one points 1 point (red star). The wrong solution will be the same number of black stars. Help request (the Go! button) is a black star, at the key step four black stars. By clicking on the 'SOLUTION' button, four black stars are the rewards. The program evaluates the solution between 0 and 100 (percentage) based on good and faulty steps (blue number). There is no time limit, but takes account of the elapsed time when calculating the value number. Each puzzle has a time limit within which a plus 10 points will be added, with minus 20 points being exceeded. Timeline: + 15sec for good solution, + 5sec for bad solution. For one-step puzzles this is 1 minute.

Rating:
After the registration, everybody starts from 1000 points and everyone has only one rating, independently of the level. When you change levels, the program will approximately adjust your rating to the level, depending on your score, after solving a couple of problems. At the same time, it will add a percentage which refers to the result at the given level. The normal value should be around 100 %. If it is too high or too low after solving some problems, it is advisable change levels into the suitable direction.

Have a nice game and a useful pastime: the authors.

Collections, game collections

Collections, game collections is a complex, multifunctional module of the homepage. You can find mixed chess material here. It starts from the large database which contains about 8.5 million games, and continues with the series of one or two-package game collections and thematic position collections compiled by different points of views. You can find here those parts of 'Find the solution'-type thematic collections which we couldn't put into the levels of 'Chess school' and the 'Master tests' chapter of test pages which can be reached from 'Tests' page as well. We put here the eleven opening books.

The module is completed by two search pages where we can search for the players' names and the openings in the databases. Each database contains from 50 to 500 thousand games. We should be patient during the search because it can take a couple of seconds depending on the measure of database and the number of findings.

When we open any set of games we will find an inner search engine where we can search in the given database. We can choose two possibilities, Text or Moves. Choosing the Text we can search in the list and text (for name and the opening code), choosing the Moves we can search in the games (for concrete moves). We should be careful in writing the sign of taking the same way as it is seen in the game. With the help of the OK button we can open the suitable games. If the OK button doesn't react, there is no game adequate to the search. When reaching the end of database, the engine restarts the search. The search engine is sensitive for small and BLOCK CAPITAL letters.

Skill development and player tests

Tests are divided into five groups according to the levels, adapted to the usual rating limits (1000, 1400, 1800, 2100 and the theoretical 3000 at the master level). Each chess school level has one test. Questions and test positions are given at random order. Number of test positions and questions is about 2 million.

Answering:

At the written tests you should click on the right answer, at the chessboard tests you should click on the boards or the buttons under the boards. At the double-board tests you have four choices: right or left board, 'Both' or 'Neither' button.

Time and evaluation:

You should answer questions in a definite time which depends on the level and the test (15 to 300 seconds). Exceeding the time limit is evaluated as a wrong answer. After each solution the program counts the score of your answer according to its correctness and the time used, and adds it to your rating. The new details appear on the screen together with the new test position. The number of questions is not limited, but you can always interrupt the game with the PAUSE button, and the program evaluates and displays your result.

Rating:

After the registration everybody starts from 1000 points and everybody has only one rating, independently from the level. Changing levels after solving several problems, the program adapts the rating to the level given, depending on the score. At the same time, it gives a percentage to the rating which refers to the result, related to the given level. The normal value should be around 100%. If it is too high or too low after solving a number of problems, it is advisable change levels into the suitable direction.

Access:

1000-1400-1800-2100 levels can be accessed by subscribers only. Master level (3000) is available for everyone.

Have a nice game and useful pastime: the authors.

Opening Books

  Opening books, in other words the site of opening trees. Now it contains 3.5 million games in 11 thematic books.

The reader's own page

Each registered reader is automatically given an own page called 'OWN ROOM', where he can put or remove any site of the homepage of chess thematic with the icons and on the right of titles.

The reader can collect all the material he likes and often or presently uses on one page from the innumerable pages of the Eurochess. We highly recommend it to trainers and chess tutors. They can easily compile here the material for their students for practice or revision.

There is a possibility for fulfilling individual requests on the 'CHESSPAGE REQUEST' page, where the registered reader can ask for games of players, openings and other collections, which only he can see. We will send him the game collection in pgn form - if asked - to his valid e-mail address. The maximum limit of requested games is three thousand, which we will handle flexibly. The price of the fulfilment of the request is 5 Euros, which should only be paid after the positive acknowledgement of the request.

The requested materials have a separate page where they can be reached even if they cannot be seen in the OWN ROOM or the owner's full access is expired.

Other information about the site

A portál alkotói Mészáros András, nemzetközi mester, sakkoktató és Szekeres Sándor webmester. A tárhelyet az Unsoft.hu szolgáltatja, Bögi Kornél személyében.

Az alkotók az oldalon megjelenő anyagok elérését teszik lehetővé, de nem tulajdonosai annak. Megkeresésre, ha időnk engedi, átadjuk azokat. Az adatbázis 99%-a nem játszható le hagyományos sakkprogramokkal, csak a honlapon keresztül lehet megtekinteni.


A honlapon felhasznált javascriptek forrásai:

•  Chris Oakman (chessboard.js).
•  Lejátszók elkészítésénél Lutz Tautenhahn (LT-PGN-VIEWER 3.495) pgn olvasója volt az alap és az ötletforrás.Symptoms of the problem 

Lenyíló listák az Androidos böngészőknél

A hagyományos asztali böngészőknél a lenyíló listákból a Vendégek csak egy játszmát játszhatnak le, a lista többi tagját is látják, de azok halványabb karakterekkel van kiírva (letiltott mód).

Az android (Chrome) böngészőknél ez a halványítás sajnos nem működik (egyelőre). A letiltott és a kiválasztható elemek ugyanolyan színűek.

az alkotók


Betöltési hiba böngészőknél

Jellemzően a Firefoxnál fordul elő a sakktáblás oldalaknál, rapszódikus időközökben. Látszólag minden rendben az oldallal, de amikor a sakkjátszmát be akarjuk hívni a lenyíló listából, nem reagál, és hiába zárjuk be az Eurochesst és nyitjuk újra, továbbra sem hívja be a játszmát. Egyedüli megoldás (egyelőre), hogy az egész böngészőt be kell zárni és újranyitni.

A hiba oka, hogy az sakktáblát működtető javascript egyik funkciója nem töltődött be, vagy egyszerűen nem kapta meg a szükséges adatot.

 A Firefox 2017 végén rendszerében jelentősen megújult, annak gyermekbetegségeivel együtt. Reméljük, megoldja a problémát.

Hozzáértőknek: sajnos a JS késleltetés sem javított a jelenségen.

az alkotók


Az oldal oka, célja

Mi sem vagyunk mindentudóak. Ezek a technikák folyamatosan fejlődenek, változnak. Van amikor mi sem találjuk a megoldást..

Ha valaki ismeri az itt felsorolt problémák megoldását, örülnénk, ha közölné velünk.

Köszönettel az alkotók

Contents 

Chess School pages


BEGINNER LEVEL

Chess school for beginners
1.Giving a check
2.Parrying a check
3.Double-check
4.Take and win a piece
5.Which one to take?
6.Take or check?
7.Fork
8.Other examples
9.Mate in one
10.Types of mates
11.Other examples are mate

Trening for beginners
1.Giving a check
2.Parrying a check
3.Double-check
4.Which one to take?
5.Take and win material
6.Winning a pawn in one
7.Mate in one

Chess tests for beginners
1.Mate in one (Level:1000)
2.Matt search (Level:1000)
3.Chess or matte (Level:1000)
4.Chess search (Level:1000)

BASIC LEVEL

Chess school for basic players
1.Endgame: Mates
2.Endgame: Pawn-endings
3.Endgame: Zugzwang
4.Endgame: Realizing an extra-pawn
5.Endgame: Realizing an extra-piece
6.Endgame: Realizing material advantage with exchanges
7.Endgame: Examples with material advantage
8.Tactics: Mate in one - with few figures
9.Tactics: Mate in one - with a lot of figures
10.Tactics: Mate in one - Examples
11.Tactics: Back-row problems
12.Tactics: Double-attack
13.Tactics: Pins
14.Tactics: Discovered moves
15.Tactics: Discovered check
16.Tactics: Double-check
17.Tactics: Capture
18.Tactics: Deflections and attractions
19.Opening

Trening for basic players
1.Mate in one
2.Simplest tactics
3.Tacticts for basic level
4.Pins
5.Play against defence
6.Typical mates

Chess tests for basic players
1.What color?
2.What step?
3.King search (Level 1400)
4.Mate in one (Level:1400)
5.Matt search (Level:1400)
6.Chess or matte (Level:1400)

INTERMEDIATE LEVEL

Chess school for intermediate players
1.Endgame: Pawn-endings
2.Endgame: Rook endings
3.Endgame: Queens and rook against the pawn
4.Endgame: Light figures endings
5.Endgame: Endgame Tactics
6.Tactics: Compound pins
7.Tactics: Deflections and attractions
8.Tactics: Back rank weaknesses
9.Tactics: Legal-mate
10.Tactics: Types of mates
11.Tactics and strategy: Initiative
12.Strategy: Improving the position of a figure
13.Position and strategy: Improvement or deterioration of pawn structure

Trening for intermediate players
1.Tactics for semi-advanced
2.Attacks for mate
3.Mates in two or three
4.Mate riddles
5.Typical mates
6.Winning a figures
7.Mates

Chess tests for intermediate players
1.Mate in one (Level:1800)
2.Matt search (Level:1800)
3.Chess or matte (Level:1800)
4.Diagram test (Level:1800)

ADVANCED LEVEL

Chess school for advanced players

Trening for advanced players
1.Mate in two steps (max. 12 figures)

Chess tests for advanced players
1.Mate in one (Level:2100)
2.Matt search (Level:2100)
3.Chess or matte (Level:2100)
4.Diagram test (Level:2100)


CollectionsBig databases
1. Big databases until 1979
2. Big databases 1980-1989.
3. Big databases 1990-1992.
4. Big databases 1993-1995.
5. Big databases 1996-1997.
6. Big databases 2000.
7. Big databases 2001.
8. Big databases 2002.
9. Big databases 2003.
10. Big databases 2004.
11. Big databases 2005.
12. Big databases 2006.
13. Big databases 2007.
14. Big databases 2008.
15. Big databases 2009.
16. Big databases 2010.
17. Big databases 2011.
18. Big databases 2012.
19. Big databases 2013.
20. Big databases 2014.
21. Big databases 2015.
22. Big databases 2016.
23. Big databases 2017.
24. Big databases 2018.

Collections
1. Analyzed games - A00-A99
2. Analyzed games - B00-B99
3. Analyzed games - C00-C99
4. Analyzed games - D00-D99
5. Analyzed games - E00-E99
6. 'A' openings
7. 'B' openings
8. 'C' openings
9. 'D' openings
10. 'E' openings
11. Miniature matte finish
12. Miniature with white victory
13. Miniature with black victory
14. Worldchampions
15. Today's Great Players and Young People
16. Classics and Legends
17. Grandmasters between themselves
18. Irregular openings games
19. Chess games of chess-books

Single-file collection
1. Lajos Portisch plays
2. Advantageous games
3. World Championship Matches
4. 500 anonim wins
5. Long Games I.
6. Long Games II.
7. ECO code table steps A00-A99
8. ECO code table steps B00-B99
9. ECO code table steps C00-C99
10. ECO code table steps D00-D99
11. ECO code table steps E00-E99
12. Masterpieces until 1936
13. Masterpieces 1937-1972
14. Masterpieces 1973-1999
15. Masterpieces 2000-től
16. Opening traps 1.
17. Opening traps 2.

Diagrams
1. Etudes
2. Mate in two steps
3. Mate in three steps
4. Matt four to fifty steps
5. Matt puzzles over fifty steps
6. Matte puzzles without solutions
7. Collection of Diagrams
8. Simplifying and driving attack
9. Diagrams of chess-books
10. 2NN positions
11. Selfmate and reflexmate chess compositions
12. Helpmates chess compositions

Training
1. Positions training
2. Mate in two steps (max. 12 figures)
3. Mate in two steps
4. Mate in 3 steps
5. Mate in 4 or more steps
6. Etudes
7. Loyd puzzles

Tests
1. Chess or matte (Level:master)
2. Mate in one (Level:master)
3. Matt search (Level:master)
4. Diagram test (Level:master)

OPENINGS BOOKS
1. Big openings book
2. GM openings book
3. Quick white wins
4. Quick black wins
5. Irregular openings book
6. Sicilian Defence
7. Tree for 1. e4 e5
8. Tree for 1. e4... (without e5 and c5)
9. Tree for 1. d4 Nf6
10. Tree for 1. d4..., (without Nf6)
11. Nf3 and c4 and other


PRIVATE ROOM PAGES
HELP FOR PAYMENT 

HELP FOR PAYMENT

Az EUROCHESS.hu honlapon a befizetést jelző Subscribe illetve a Donate gombra kattintva az lentebb látható induló képernyőre jutunk a PayPal befizető oldalán, ami ugyan többnyelvű, de a magyar sajnos nincs közte.

A befizethető összegről annyit kell tudni, hogy lehet fix (támogatás és sakkanyag kérés), illetve tetszőleges. A beállított összegű befizetésnél a fejlécben az adott összeg fog szerepelni, míg a tetszőleges összegű támogatásnál a következő fejléc jelenik meg:

Itt a befizető határozza meg a támogatás összegét, amit a Donation amount mezőbe kell beírni.

A folytatáshoz kattintson a Continue linkre a továbblépéshez, ahol a bankkártya adatok megadásával tudja rendezni a befizetést.

A kitöltés a bankkártya adataival kezdődik. FONTOS: minden adatot pontosan úgy kell megadni, ahogyan a kártyán áll. Itt a First Name nekünk KOVÁCS, KISS, NAGY, és a Last Name pedig ANDRÁS, MIKLÓS, SÁNDOR, és nem fordítva, mint valójában.

A kártyaszám (Card Number) beírása négyes csoportokban történik, köztük szünetjel legyen (!), különben nem fogadja el. Az érvényességi adatok (Expiration Data) első mezejébe az érvényesség hónapja, a másodikba pedig az éve kerül. A CSC-hez pedig a kártya hátoldalán lévő igazoló számot gépeljük be.

Az oldalon folytatólagosan a személyi adatok bevitele következik, mondhatnánk értelemszerűen. A Billing Adress Line 1. mezőbe jön a a befizető neve, ahogyan a kártyán áll (és jobb, ha úgy).

A következő sor kitöltése FONTOS! A Billing Adress Line 2.-be írjuk be az Eurochess felhasználónevünket, vagy a befizető azonosító számot, amit a honlapra belépve a BEÁLLÍTÁSOK oldalán nézhetünk meg. Ez alapján egyszerűbben tudjuk beazonosítani a befizető felhasználót.

A következő adatok a lakhellyel kapcsolatosak. City-hez a lakcím jön. A következő nálunk a megyének felel, amit mi nem igazán használunk, de ha üresen hagyjuk, megharagszik a szerver. Ezután a postai irányítószám mezeje jön, majd a telefonszám. Ne írjuk be a 36-os országhívó elé a + jelet, mert megint megsértődik a szerver. Az utolsó sorba az email cím kerül, és ha lehet, akkor a honlapi regisztrációkor megadott - működő - címet írjuk be.

Ha készen vagyunk, akkor kattintsunk a honlap kötelező információközlései alatt lévő Review Donation and Continue gombra, az oldal alján. A következő oldalon az ilyenkor szokásos humán ellenőrző karakterek megadásával készen vagyunk.


Thanks for your contribution to helping to create, develop, and maintain our website.

DONATIONS 

PAYMENT WITH TRANSFER

You can also make a transfer deposit on any of the following account numbers.
Please make one of the following when making your payment: username, given email address.
If you have transferred, please let us know by e-mail. Activation is done manually, but within hours (max. 24 hours).

Szekeres Sándor (szsanyi@chello.hu)
OTP BANK 11773391-11368894-00000000

Mészáros András IM (mesandras@gmail.com)
CIB BANK 10700282-13317605-51100005


PAYMENT BY PAYPAL

Enter your username or the email address you entered during registration.

20€ / 25$ / 6000 HUF (One year access)


7€ / 9$ / 2000 HUF (Three monthly access.)


Individual donations


Thanks for your contribution to helping to create, develop, and maintain our website.

ONLINE CHESS SCHOOL AND MATERIAL COLLECTIONS


Style, I've got no style. - Anatoly Karpov

PRIVATE ROOM PAGESChess School pages


BEGINNER LEVEL

Chess school for beginners
1.Giving a check
2.Parrying a check
3.Double-check
4.Take and win a piece
5.Which one to take?
6.Take or check?
7.Fork
8.Other examples
9.Mate in one
10.Types of mates
11.Other examples are mate

Trening for beginners
1.Giving a check
2.Parrying a check
3.Double-check
4.Which one to take?
5.Take and win material
6.Winning a pawn in one
7.Mate in one

Chess tests for beginners
1.Mate in one (Level:1000)
2.Matt search (Level:1000)
3.Chess or matte (Level:1000)
4.Chess search (Level:1000)

BASIC LEVEL

Chess school for basic players
1.Endgame: Mates
2.Endgame: Pawn-endings
3.Endgame: Zugzwang
4.Endgame: Realizing an extra-pawn
5.Endgame: Realizing an extra-piece
6.Endgame: Realizing material advantage with exchanges
7.Endgame: Examples with material advantage
8.Tactics: Mate in one - with few figures
9.Tactics: Mate in one - with a lot of figures
10.Tactics: Mate in one - Examples
11.Tactics: Back-row problems
12.Tactics: Double-attack
13.Tactics: Pins
14.Tactics: Discovered moves
15.Tactics: Discovered check
16.Tactics: Double-check
17.Tactics: Capture
18.Tactics: Deflections and attractions
19.Opening

Trening for basic players
1.Mate in one
2.Simplest tactics
3.Tacticts for basic level
4.Pins
5.Play against defence
6.Typical mates

Chess tests for basic players
1.What color?
2.What step?
3.King search (Level 1400)
4.Mate in one (Level:1400)
5.Matt search (Level:1400)
6.Chess or matte (Level:1400)

INTERMEDIATE LEVEL

Chess school for intermediate players
1.Endgame: Pawn-endings
2.Endgame: Rook endings
3.Endgame: Queens and rook against the pawn
4.Endgame: Light figures endings
5.Endgame: Endgame Tactics
6.Tactics: Compound pins
7.Tactics: Deflections and attractions
8.Tactics: Back rank weaknesses
9.Tactics: Legal-mate
10.Tactics: Types of mates
11.Tactics and strategy: Initiative
12.Strategy: Improving the position of a figure
13.Position and strategy: Improvement or deterioration of pawn structure

Trening for intermediate players
1.Tactics for semi-advanced
2.Attacks for mate
3.Mates in two or three
4.Mate riddles
5.Typical mates
6.Winning a figures
7.Mates

Chess tests for intermediate players
1.Mate in one (Level:1800)
2.Matt search (Level:1800)
3.Chess or matte (Level:1800)
4.Diagram test (Level:1800)

ADVANCED LEVEL

Chess school for advanced players

Trening for advanced players
1.Mate in two steps (max. 12 figures)

Chess tests for advanced players
1.Mate in one (Level:2100)
2.Matt search (Level:2100)
3.Chess or matte (Level:2100)
4.Diagram test (Level:2100)


CollectionsBig databases
1. Big databases until 1979
2. Big databases 1980-1989.
3. Big databases 1990-1992.
4. Big databases 1993-1995.
5. Big databases 1996-1997.
6. Big databases 2000.
7. Big databases 2001.
8. Big databases 2002.
9. Big databases 2003.
10. Big databases 2004.
11. Big databases 2005.
12. Big databases 2006.
13. Big databases 2007.
14. Big databases 2008.
15. Big databases 2009.
16. Big databases 2010.
17. Big databases 2011.
18. Big databases 2012.
19. Big databases 2013.
20. Big databases 2014.
21. Big databases 2015.
22. Big databases 2016.
23. Big databases 2017.
24. Big databases 2018.

Collections
1. Analyzed games - A00-A99
2. Analyzed games - B00-B99
3. Analyzed games - C00-C99
4. Analyzed games - D00-D99
5. Analyzed games - E00-E99
6. 'A' openings
7. 'B' openings
8. 'C' openings
9. 'D' openings
10. 'E' openings
11. Miniature matte finish
12. Miniature with white victory
13. Miniature with black victory
14. Worldchampions
15. Today's Great Players and Young People
16. Classics and Legends
17. Grandmasters between themselves
18. Irregular openings games
19. Chess games of chess-books

Single-file collection
1. Lajos Portisch plays
2. Advantageous games
3. World Championship Matches
4. 500 anonim wins
5. Long Games I.
6. Long Games II.
7. ECO code table steps A00-A99
8. ECO code table steps B00-B99
9. ECO code table steps C00-C99
10. ECO code table steps D00-D99
11. ECO code table steps E00-E99
12. Masterpieces until 1936
13. Masterpieces 1937-1972
14. Masterpieces 1973-1999
15. Masterpieces 2000-től
16. Opening traps 1.
17. Opening traps 2.

Diagrams
1. Etudes
2. Mate in two steps
3. Mate in three steps
4. Matt four to fifty steps
5. Matt puzzles over fifty steps
6. Matte puzzles without solutions
7. Collection of Diagrams
8. Simplifying and driving attack
9. Diagrams of chess-books
10. 2NN positions
11. Selfmate and reflexmate chess compositions
12. Helpmates chess compositions

Training
1. Positions training
2. Mate in two steps (max. 12 figures)
3. Mate in two steps
4. Mate in 3 steps
5. Mate in 4 or more steps
6. Etudes
7. Loyd puzzles

Tests
1. Chess or matte (Level:master)
2. Mate in one (Level:master)
3. Matt search (Level:master)
4. Diagram test (Level:master)

OPENINGS BOOKS
1. Big openings book
2. GM openings book
3. Quick white wins
4. Quick black wins
5. Irregular openings book
6. Sicilian Defence
7. Tree for 1. e4 e5
8. Tree for 1. e4... (without e5 and c5)
9. Tree for 1. d4 Nf6
10. Tree for 1. d4..., (without Nf6)
11. Nf3 and c4 and other


Storage/server

Unsoft.hu
CONTACTS

Letter to the webmaster