...LEGNAGYOBB ONLINE SAKK-TUDÁSTÁR!


ADATLAPOD 
DARAB
0
TRÉNING
1000
TESZT
1000

Üdvözlöm Kedves Látogató!

Státuszod: Látogató
Látogatói hozzáférés: Minden oldal, 1 játszma, 1 állás, 3 tesztkérdés (korlátozott)
Regisztrált hozzáférése: Sakkiskola - korlátozott. Gyűjtemények, 3000-es teszt/tréning - teljeskörű
Előfizetői hozzáférés: teljeskörű

SAJÁT SZOBA OLDALAI: 4 (Csak mintaoldal)
SAJÁT KÉRÉSŰ OLDALAK: 1 (Csak mintaoldal)


ÚJDONSÁGOK, HÍREK, KÖZLEMÉNYEK 2021.10.06.
40. 2021.10.06. webmester

Mai napon a NAGY ADATBÁZIS 2021-es játszmaállománya újabb 80 ezres, a 2020-as pedig egy százezres csomaggal bővült.

39. 2021.08.27. szekeress

Mai napon a NAGY ADATBÁZIS 2021-es játszmaállománya 115 ezres csomaggal bővült.

38. 2021.03.29. szekeress

A 2021-es nagy adatbázis anyaga hamarosan jelentősen frissül.

HIBAJELENSÉGEK

Lenyíló listák az Androidos böngészőknél

A hagyományos asztali böngészőknél a lenyíló listákból a Vendégek csak egy játszmát játszhatnak le, a lista többi tagját is látják, de azok halványabb karakterekkel van kiírva (letiltott mód).

Az android (Chrome) böngészőknél ez a halványítás sajnos nem működik (egyelőre). A letiltott és a kiválasztható elemek ugyanolyan színűek.

az alkotók


Betöltési hiba böngészőknél

Jellemzően a Firefoxnál fordul elő a sakktáblás oldalaknál, rapszódikus időközökben. Látszólag minden rendben az oldallal, de amikor a sakkjátszmát be akarjuk hívni a lenyíló listából, nem reagál, és hiába zárjuk be az Eurochesst és nyitjuk újra, továbbra sem hívja be a játszmát. Egyedüli megoldás (egyelőre), hogy az egész böngészőt be kell zárni és újranyitni.

A hiba oka, hogy az sakktáblát működtető javascript egyik funkciója nem töltődött be, vagy egyszerűen nem kapta meg a szükséges adatot.

 A Firefox 2017 végén rendszerében jelentősen megújult, annak gyermekbetegségeivel együtt. Reméljük, megoldja a problémát.

Hozzáértőknek: sajnos a JS késleltetés sem javított a jelenségen.

az alkotók


Az oldal oka, célja

Mi sem vagyunk mindentudóak. Ezek a technikák folyamatosan fejlődenek, változnak. Van amikor mi sem találjuk a megoldást..

Ha valaki ismeri az itt felsorolt problémák megoldását, örülnénk, ha közölné velünk.

Köszönettel az alkotók


Honlapunkról 
Honlapunkról  

Az oldal célközönsége a sakkot - önállóan vagy irányítással - tanulni akarók, illetve sakkot tanító vagy csak sakkot szerető sporttársaink.

Az Eurochess.hu honlap három, jól elkülöníthető anyagrészt tartalmaz. Egy szintezett sakkiskola, egy jelentős méretű anyaggyűjtemény és rengeteg képességfejlesztő teszt. A sakkiskola négy játékszinthez igazított (kezdő, alapfok, középhaladó, haladó), és három tematikusan elválasztható anyagrészből áll (iskola, tréning, teszt).

A gyűjtemény egy terjedelmes csomag, nyolc és félmilliós nagy adatbázis, összességében tízmilliót is meghaladó játszmaválogatást tartalmaz, kb. kétmillió hadállás, és jelentős számú elemzett játszma.

Ide tartozik a majd három és félmillió játszmát tartalmazó 11 tematikus nyitási könyv.

A harmadik pedig öt-öt szintre bontott képességfejlesztő és játékos teszt és tréning oldal (kezdő, alapfok, középhaladó, haladó, mesterfok), több mint kétmillió hadállással, kérdéssel.

A honlap kiegészül egy 'Saját szoba' megnevezésű modullal, amellyel minden regisztrált olvasó rendelkezik. Ennek ismertetője alább.

Működés

Az egyszerű, regisztrálatlan látogató hozzáfér minden oldalhoz, de csak egy játszmát ér el minden játszmacsomagból, illetve a teszteknél a harmadik tesztkérdés után kilép a program, értékelés nélkül. A regisztráció ingyenes mindenki számára, egy felhasználónév, jelszó, név és email megadásával. Regisztráció után a gyűjteményes oldalakhoz, a keresőkhöz, a mesterszintű teszthez és mesterszintű tréninghez teljes hozzáféréssel rendelkezik mindenki.

A sakkiskolai oldalak. tesztek, tréningek teljes hozzáférése előfizetéshez kötött, amit a honlap PayPal számlájára lehet befizetni, a ELŐFIZETÉS oldalán. Az előfizetés lehet egy éves, illetve három hónapos. Egy éves jelképes összege 6000 HUF, illetve ennek az összegnek megfelelő más pénznem. A három hónapos összege 2000 HUF, illetve ennek az összegnek megfelelő más pénznem.

Ha problémába ütközik a PayPal befizetés, keressenek meg bennünket valamilyen formában (email, mobil, stb.) illetve a BEÁLLÍTÁSOK oldalán - ami regisztráció/belépés után érhető el - van egy üzenetküldési lehetőség.

Tanácsok mobilt és tabletet használóknak

A lejátszók sakktábláinak mérete maximum 400 pixel, ez lemehet 360 pixelre, de tovább nem. A tesztes oldalaknál ez 250 is lehet, pl. a két sakktáblás teszteknél.

Egy kisméretű eszköztől (3-4 colos) ne várjunk csodát. A képernyőn el kell férnie egy 8x8 mezős sakktáblának, a koordinátáknak, a 32 figurának, a kezelőgomboknak és a sakkjátszmának. Ezek minden mezeje, figurája, minden lépése egy-egy kezelőgomb és még nem szóltunk a szöveges elemzésekről, az audió lejátszóról.

Nagyobb tableten vagy okos telefonon (5 col felettieken) már jól használható minden, a tesztektől a sakkiskoláig.

A nagy adatbázisnál, illetve a nagyobb kollekcióknál javasoljuk a keresők alkalmazását. Itt nemcsak az ECO vagy névkeresőre gondoltunk, hanem a játszmacsomagoknál található belső keresőkre is.

Itt szinte minden esetben háromezresek a lenyíló listák, amiket mobiloknál nehézkes használni. Ezért a keresőkbe beírjuk a nevet, ECO-t, de akár lépést is (angol írásmóddal), az OK gomb segítségével sorba behívhatjuk a játszmákat. Ha az OK gomb nem reagál, nincs a keresésnek megfelelő játszma. A kereső kis és NAGYBETŰ érzékeny. A Text keresésnél a lenyíló listába látható kifejezésekre kereshetünk, a Moves-nél pedig a játszmákban.

Az ECO- és Névkeresőben legyünk türelmesek. Időbe telik, míg 300-500 ezres játszmacsomagokból előkeresi a program az illeszkedőket.

Sakkiskola 
Sakkiskola  

A sakkiskola anyagát négy egymásra épülő játékszinthez állítottuk össze. Első a nulláról indulók, az 1000-es Élő alatti kezdők szintje. A második szint az alapfok, 1400-as Élő alatti játékosoknak. A harmadik a középhaladók, 1800-as Élő alattiak, valamint a negyedik, a haladó, a 2100-as Élő alattiak szintje, ami jelenleg feltöltés alatt áll.

Az anyag szintenként három részre tagozódik. Az első az elmélettel foglalkozó sakkiskolai rész, vizuális és audió elemekkel színesítve. A második részben a szinthez illeszkedő 'Keresd a megoldást' jellegű tananyagok találhatóak. A harmadik részben pedig szintén a teszthez igazodó szöveges és sakktáblás képességfejlesztő tesztekkel erősíthetik szellemi képességeiket.

Szintmérők kezdőktől mesterfokig 
Szintmérők kezdőktől mesterfokig  

A modulban öt különböző szintet találtok, kezdőktől a mesterfokig, a szokásos értékszám határokig beállítva (1000, 1400, 1800 és a 2100). A mesterfoknál az elméleti 3000-es szám szerepel. A feladványok véletlenszerűen kerülnek beolvasásra, az adott szint feladványai közül, és belépéskor azonnal beolvassa az elsőt. Az öt szinthez együttvéve, kb. 36000 hadállás tartozik, egyelőre.

Megoldás:
Mindig a legerősebb, a legjobb folytatás a megoldás. Például, ha van egy egylépéses matt és egy kétlépéses matt, akkor a kétlépéses nem megoldása a feladványnak. Ha az állásban van egy bástyanyerés és egy gyalognyerés, amely szintén nyerő álláshoz vezet, de hosszabb úton, akkor a bástyanyerés a megoldás, a másik nem.

Értékelés:
A feladvány minden lépésére pont jár, ami az értékelésnél piros vagy fekete csillagként jelenik meg, attól függően, hogy jó vagy rossz megoldás történt. Az első, a kulcslépés 4 pontot, a továbbiak 1-1 pontot érnek (piros csillag). A hibás megoldás ugyanannyi, csak fekete csillag lesz. A segítségkérés (a LÉPJ gomb) egy fekete csillag, a kulcslépésnél négy fekete csillag. A 'MEGOLDÁS' gombra kattintva négy fekete csillag a jutalom. A program értékeli a megoldást 0 és 100 között (százalékérték) a jó és hibás lépések alapján (kék szám). Időkorlát nincs, de az értékszám kiszámításánál figyelembe veszi az eltelt időt. Minden feladványhoz tartozik egy időlimit, amelyen belüli megoldásnál plusz 10 pontot, túllépésekor mínusz 20 pontot ad. Időlimit: +15mp, piros csillagonként +5mp fekete csillagonként. Egylépéses feladványnál ez 1 perc.

Értékszám:
Mindenki 1000 pontról indul és mindenkinek csak egy értékszáma van, a szinttől függetlenül. Szintet váltva, néhány megoldás után a program megközelítőleg hozzáigazítja az adott szinthez a pontszámot az eredménytől függően. Ugyanakkor az értékszámhoz mindig mellékel egy százalékértéket, ami adott szinthez viszonyított teljesítményre utal. Az egészséges érték kb. 100% körül kell, hogy mozogjon. Pár megoldás után, ha ez túl magas, vagy túl alacsony, akkor ajánlatos szintet váltani, a megfelelő irányba.

Hozzáférés:
Az 1000-1400-1800-2100-s szinteket csak előfizetők érhetik el. A mesterszint (3000) mindenki számára elérhető.

Jó játékot, hasznos időtöltést: az alkotók.

Gyűjtemények, játszmakollekciók 
Gyűjtemények, játszmakollekciók  

A Gyűjtemények, játszmakollekciók egy összetett, többfunkciós modulja a portálnak. Az itt található sakkanyag is vegyes. Kezdve a nagy adatbázissal, ami kb. 8 és félmillió játszmát tartalmaz, folytatva különböző szempontok szerinti, egy vagy több csomagból álló játszmagyűjtemények sorával és a hadállások tematikus gyűjteményeivel. Továbbá a 'Keresd a megoldást' típusú tematikus gyűjtemények azon részei, amelyeket nem tudtunk beilleszteni a 'Sakkiskola' szintjeibe, valamint a tesztes oldalak 'Tesztek mesterfokon' című fejezete, ami elérhető a 'Tesztek' oldaláról is. Itt kapott helyet a tizenegy nyitási könyv.

A modul kiegészül két keresőoldallal, ahol a játékos nevére, illetve megnyitásra kereshetünk rá a felsorolt adatbázisokban. Egy-egy kijelölhető adatbázis 50-500 ezer közötti játszmából áll. Kereséskor legyünk türelmesek, mert eltarthat pár másodpercig, állomány méretétől, a találatok számától függően.

Minden egyes játszmacsomag behívásakor találunk egy belső keresőt, ahol az adott állományban tudunk keresni. Két lehetőség közül választhatunk, Text és Moves. Text kiválasztásával a lenyíló listában található és látható szövegben kereshetünk (név, nyitási kód), a Moves-nél pedig a játszmákban (konkrét lépéseket), de angol írásmóddal - vezér: Q, bástya: R, futó: B, huszár: N és király: K betű - ügyelve arra, hogy az ütés jelét a játszmában látható módon írjuk be. Az OK gomb segítségével sorba behívhatjuk az illeszkedő játszmákat. Ha az OK gomb nem reagál, nincs a keresésnek megfelelő játszma. A játszmaállomány végére érve, újrakezdi a keresést. A kereső kis és NAGYBETŰ érzékeny.

Képességfejlesztő tesztek 
Képességfejlesztő tesztek  

Tesztek öt csoportra vannak bontva a szinteknek megfelelően, a szokásos értékszám határokig beállítva (1000, 1400, 1800, 2100 és az elméleti 3000 a mesterfoknál). Minden sakkiskolai szinthez tartozik egy-egy. A mesterszintű pedig a gyűjteményes oldalról is elérhető. A kérdések illetve a tesztállások véletlenszerűen kerülnek beolvasásra. Az elérhető tesztállások, illetve kérdések száma kb. 2 millió.

Válaszadások:
A szöveges teszteknél a helyesnek gondolt válaszra kell kattintani, míg a sakktáblásnál táblákra, vagy a táblák alatti gombokra. A kéttáblás tesztekben négy választási lehetőség van: jobb- vagy baloldali tábla, 'Mindkettő' vagy 'Egyik sem' gomb. A lenyíló listás tesztnél ki kell választani a helyesnek gondolt mezőt.

Időtartam és értékelés:
A kérdésre adott idő alatt kell válaszolni, ami szinttől és teszttől függő (15-300 mp). Az időtúllépés hibás válasznak minősül. A program minden megoldás után kiszámolja a válasz pontértékét, annak helyessége és a ráfordított idő alapján, majd hozzáadja a játékos pillanatnyi értékszámához. Az új adatok megjelennek a képernyőn az új tesztállással együtt. A kérdésszám nincs limitálva, de bármikor meg lehet szakítani a játékot a 'MEGSZAKÍTÁS' gomb segítségével és a program az addigi teljesítményt kiírja és minősíti.

Értékszám:
Mindenki 1000 pontról indul és mindenkinek csak egy értékszáma van, a szinttől függetlenül. Szintet váltva, néhány megoldás után a program megközelítőleg hozzáigazítja az adott szinthez a pontszámot az eredménytől függően. Ugyanakkor az értékszámhoz mindig mellékel egy százalékértéket, ami adott szinthez viszonyított teljesítményre utal. Az egészséges érték kb. 100% körül kell, hogy mozogjon. Pár megoldás után, ha ez túl magas, vagy túl alacsony, akkor ajánlatos szintet váltani, a megfelelő irányba.

Hozzáférés:
Az 1000-1400-1800-2100-s szinteket csak előfizetők érhetik el. A mesterszint (3000) mindenki számára elérhető.

Jó játékot, hasznos időtöltést: az alkotók.

Nyitási könyvek 
Nyitási könyvek  

  Nyitási könyvek, más néven változatfák oldala. Jelenleg kb. 3 és fél millió játszmát tartalmaz tizenegy tematikus könyvben.

Letölthető sakkanyagok 
Letölthető sakkanyagok  

A letölthető anyagokat három játékszintre bontottuk, kiegészítve egy vegyes válogatással. Az anyagok pdf vagy pgn formátumúak, többnyire tömörítve (zip).

A hozzáférésnek három típusa van. Az első a szabadon letölthetőek, jelzésük: FREE. A második regisztrációhoz kötött, jelzésük: REG. A harmadik pedig díjköteles, jelzésük: PAY.

Az olvasó saját összeállítású oldala 
Az olvasó saját összeállítású oldala  

Minden regisztrált olvasó automatikusan kap egy saját kezelésű oldalt, 'Saját szoba' néven, ahová tetszőlegesen beemelheti/eltávolíthatja a honlap bármely sakk témájú oldalát a címek jobboldalán található és ikonok segítségével.

Az Eurochess.hu honlap számtalan oldala közül egy oldalon összegyűjtheti az általa kedvelt, pillanatnyilag vagy gyakran használt anyagot. Különösen ajánljuk edzők, sakkot oktatók számára. A tanulóik számára itt egyszerűen összeállíthatják az átnézendő vagy a gyakorlásra szánt anyagot.

Egyéni kérések teljesítésére is lehetőség van a 'SAKKOLDAL KÉRÉSE' oldalon, ahol játékosok, nyitások, és egyéb kigyűjtések játszmáit kérheti a regisztrált olvasó, amelyet csak ő lát. A kigyűjtés játszmáit pgn formátumban - kérésre - érvényes email címre eljuttatjuk hozzá. A kérhető játszmák száma háromezerben van maximálva, amit rugalmasan fogunk kezelni. A kérés teljesítése egyszeri 1500 HUF támogatáshoz kötött, amit csak a kérés pozitív visszaigazolása után kérünk teljesíteni.

A kért anyagoknak egy külön oldaluk van, ahol akkor is elérhetőek, ha a Saját szobában nem láthatóak, illetve a tulajdonosnak lejárt a teljes hozzáférése.


ELÉRÉSEINK 

  Szakmai tanácsok: @ Mészáros András IM

  Technikai kapcsolat: @ Szekeres Sándor

  FACEBOOK oldalunk: Eurochess.hu

TARTALOM 

Sakkiskola oldalai


KEZDŐK SAKKISKOLÁJA

Kezdők sakkiskolája
1.Sakk adása
2.Sakk védése
3.Kettős sakk
4.Ütés-figuranyerés
5.Melyiket üssem?
6.Ütés vagy sakk?
7.Gyalogvilla
8.További példák
9.Matt egyben
10.Mattadások
11.További példák mattokra

Tematikus tréning kezdőknek
1.Sakk helyes beadása
2.Sakk kivédése
3.Kettős sakk
4.Melyiket üssem?
5.Ütés és anyagnyerés
6.Gyalognyerés
7.Matt egy lépésben

Tesztek kezdőknek
1.Matt egyben (Szint:1000)
2.Mattkereső (Szint:1000)
3.Sakk vagy matt (Szint:1000)
4.Sakk-kereső (Szint:1000)

ALAPFOKÚAK SAKKISKOLÁJA

Alapfokúak sakkiskolája
1.Végjáték: Mattadások
2.Végjáték: Gyalogvégjátékok
3.Végjáték: Lépéskényszer
4.Végjáték: Gyalogelőny érvényesítése
5.Végjáték: Tisztelőny érvényesítése
6.Végjáték: Anyagi előny érvényesítése cserével
7.Végjáték: Anyagi előnyös gyakorló példák
8.Taktika: Matt egyben - Kevésbábos állások
9.Taktika: Matt egyben - Sokfigurás állások
10.Taktika: Matt egyben - Gyakorló példák
11.Taktika: Alapsori problémák
12.Taktika: Kettőstámadás
13.Taktika: Kötés
14.Taktika: Felfedés
15.Taktika: Felfedettsakk
16.Taktika: Kettőssakk
17.Taktika: Elfogás
18.Taktika: El- és ráterelések alapjai
19.Megnyitás

Tematikus tréning alapfokúaknak
1.Matt egy lépésben
2.Taktikai egyszeregy
3.Taktika alapfokúaknak
4.Kötések
5.Védelem elleni játék
6.Matt tipusok

Tesztek alapfokúaknak
1.Milyen színű?
2.Milyen lépés?
3.Királykereső (Szint:1400)
4.Matt egyben (Szint:1400)
5.Mattkereső (Szint:1400)
6.Sakk vagy matt (Szint:1400)

KÖZÉPHALADÓK SAKKISKOLÁJA

Középhaladók sakkiskolája
1.Végjáték: Gyalogvégjátékok
2.Végjáték: Bástyavégjátékok
3.Végjáték: Vezér és bástya a gyalog ellen
4.Végjáték: Könnyűtisztvégjátékok
5.Végjáték: Végjátéktaktika
6.Taktika: Összetett kötések
7.Taktika: El- és ráterelések
8.Taktika: Alapsori gyengeségek
9.Taktika: Legál motívumok
10.Taktika: Típusmattok
11.Taktika és stratégia: Kezdeményezés
12.Stratégia: Figurák helyzetének javítása
13.Pozíció és stratégia: Gyalogszerkezet javítása, rontása

Tematikus tréning középhaladóknak
1.Taktika középhaladóknak
2.Matt-támadás
3.Mattok 2-3 lépésben
4.Mattfeladványok
5.Matt tipusok
6.Figuranyerés
7.Mattok

Tesztek középhaladóknak
1.Matt egyben (Szint:1800)
2.Mattkereső (Szint:1800)
3.Sakk vagy matt (Szint:1800)
4.Hadállás teszt (Szint:1800)

HALADÓK SAKKISKOLÁJA

Haladók sakkiskolája

Tematikus tréning haladóknak
1.Kétlépéses mattfeladványok (kevésbábos)

Tesztek haladóknak
1.Matt egyben (Szint:2100)
2.Mattkereső (Szint:2100)
3.Sakk vagy matt (Szint:2100)
4.Hadállás teszt (Szint:2100)


JátszmagyűjteményekNagy adatbázis
1. Nagy adatbázis -1979-ig
2. Nagy adatbázis 1980-1989.
3. Nagy adatbázis 1990-1992.
4. Nagy adatbázis 1993-1995.
5. Nagy adatbázis 1996-1997.
6. Nagy adatbázis 2000.
7. Nagy adatbázis 2001.
8. Nagy adatbázis 2002.
9. Nagy adatbázis 2003.
10. Nagy adatbázis 2004.
11. Nagy adatbázis 2005.
12. Nagy adatbázis 2006.
13. Nagy adatbázis 2007.
14. Nagy adatbázis 2008.
15. Nagy adatbázis 2009.
16. Nagy adatbázis 2010.
17. Nagy adatbázis 2011.
18. Nagy adatbázis 2012.
19. Nagy adatbázis 2013.
20. Nagy adatbázis 2014.
21. Nagy adatbázis 2015.
22. Nagy adatbázis 2016.
23. Nagy adatbázis 2017.
24. Nagy adatbázis 2018.
25. Nagy adatbázis 2019.
26. Nagy adatbázis 2020.
27. Nagy adatbázis 2021.

Gyűjtemények
1. Elemzett játszmák - A00-A99
2. Elemzett játszmák - B00-B99
3. Elemzett játszmák - C00-C99
4. Elemzett játszmák - D00-D99
5. Elemzett játszmák - E00-E99
6. 'A' megnyitáselemzések
7. 'B' megnyitáselemzések
8. 'C' megnyitáselemzések
9. 'D' megnyitáselemzések
10. 'E' megnyitáselemzések
11. Világbajnokok
12. Klasszi(ku)sok, legendák
13. Nagymesterek egymás között
14. Mai éljátékosok és a fiatalok
15. Miniatürök, matt végződéssel
16. Miniatürök, sötét győzelmével
17. Miniatürök, világos győzelmével
18. Könyves játszmák
19. Ritka megnyitású játszmák
20. A romantikus sakk játszmái I.
21. A romantikus sakk játszmái II.
22. Romantikus sakk játszmái III.

Kigyűjtések
1. Hosszú játszmák I.
2. Hosszú játszmák II.
3. Portisch Lajos játszmái
4. Ötszáz anonim győzelem
5. Nyitási csapdák 1.
6. Nyitási csapdák 2.
7. ECO kódtábla A00-tól A99-ig
8. ECO kódtábla B00-tól B99-ig
9. ECO kódtábla C00-tól C99-ig
10. ECO kódtábla D00-tól D99-ig
11. ECO kódtábla E00-tól E99-ig
12. Előnyadásos játszmak
13. Gyöngyszemek 1936-ig
14. Gyöngyszemek 1937-1972
15. Gyöngyszemek 1973-1999
16. Gyöngyszemek 2000-től
17. Sakk hőskorának játszmái
18. Világbajnoki párosmérkőzések

Hadállások
1. Végjáték minták
2. Végjáték tanulmányok
3. Játszmák végjátékai
4. Hadállások gyűjteménye
5. Matt ötven felett
6. Lebonyolítás és támadásvezetés
7. Matt két lépésben
8. Matt három lépésben
9. Matt négytől ötven lépésig
10. Könyves állások
11. Megoldás nélküli mattfeladványok
12. 2NN-es állások
13. Önmatt és reflexmatt feladványok
14. Szabadmatt feladványok

Tematikus tréning mesterfokon
1. Végjátékok
2. Hadállás tréning
3. Loyd feladványok
4. Matt két lépésben (kevésbábos)
5. Matt két lépésben
6. Matt három lépésben
7. Soklépéses mattfeladványok

Tesztek mesterfokon
1. Hadállás teszt (Szint:mesterfok)
2. Matt egyben (Szint:mesterfok)
3. Mattkereső (Szint:mesterfok)
4. Sakk vagy matt (Szint:mesterfok)

NYITÁSI KÖNYVEK
1. Nagy nyitási könyv
2. Nagymesterek lépték
3. Miniatűrök világos győzelmével
4. Miniatűrök sötét győzelmével
5. Ritka megnyitások könyve
6. Szicíliai védelem
7. 1. e4 e5-s nyitások
8. 1. e4..., (e5 és c5 nélkül)
9. 1. d4 Hf6 utáni változatok
10. 1. d4..., (Hf6 nélkül)
11. 1. Hf3, 1. c4 és társaik
ELŐFIZETÉS 

…legnagyobb online sakk-tudástár!

Online SAKKISKOLA ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY sakkot - önállóan vagy irányítással - tanulni akarók, illetve sakkot tanító, sakkot kedvelők számára.

Szintezett sakkiskola: kezdő, alapfok, középhaladó, haladó

Tematikus anyagrészek szintenként: iskola, tréning, teszt

Tíz gigabájtnyi anyaggyűjtemény: játszmagyűjtemények, hadállások, nyitási könyvek

Játékos tesztek, időre: kezdő, alapfok, középhaladó, haladó, mesterfok

Képességfejlesztő tréningek: kezdő, alapfok, középhaladó, haladó, mesterfok

Saját szoba-modul, fontos vagy kedvelt anyagok kigyűjtéséhez.

 

Az előfizetés lehet egy éves, illetve három hónapos. Egy éves jelképes összege 6000 HUF, illetve ennek az összegnek megfelelő más pénznem. A három hónapos összege 2000 HUF, illetve ennek az összegnek megfelelő más pénznem.

Kétféle befizetési mód közül lehet választani, átutalás egy folyószámlára, illetve befizetés egy PAYPAL számlára. A PAYPAL számlára történő átutaláshoz nem kell PAYPAL tagnak lenni.


BEFIZETÉS ÁTUTALÁSSAL

Átutalásos befizetésre is lehetőség van az alábbi számlaszámon.
Kérjük, befizetéskor adja meg a következő adatok egyikét: felhasználónév, megadott email cím.
FONTOS: Átutalását jelezze felénk emailben is, hogy minél előbb aktiválhassuk Önt.
Az aktiválás manuálisan történik, de pár órán - maximum 24 órán - belül elvégezzük az értesítés beérkezése után.

Levél a webmesternek (szekeress59@gmail.com)

CIB BANK 10700282-13317605-51100005


BEFIZETÉS PAYPAL-N KERESZTÜL

A PAYPAL számlára történő átutaláshoz nem kell PAYPAL tagnak lenni.

Azonosításhoz adja meg a felhasználónevét vagy a regisztrációkor megadott email címet.

6000 HUF / 20€ / 25$ (1 év hozzáférés)


2000 HUF / 7€ / 9$ (3 havi hozzáférés)


Egyéni adományok


Köszönjük, hogy előfizetésével, adományával segíti honlapunk elkészítését, fejlesztését és fenntartását.

SÚGÓ PAYPAL-HOZ

Az EUROCHESS.hu honlapon a befizetést jelző Subscribe illetve a Donate gombra kattintva az lentebb látható induló képernyőre jutunk a PayPal befizető oldalán, ami ugyan többnyelvű, de a magyar sajnos nincs közte.

A befizethető összegről annyit kell tudni, hogy lehet fix (támogatás és sakkanyag kérés), illetve tetszőleges. A beállított összegű befizetésnél a fejlécben az adott összeg fog szerepelni, míg a tetszőleges összegű támogatásnál a következő fejléc jelenik meg:

Itt a befizető határozza meg a támogatás összegét, amit a Donation amount mezőbe kell beírni.

A folytatáshoz kattintson a Continue linkre a továbblépéshez, ahol a bankkártya adatok megadásával tudja rendezni a befizetést.

A kitöltés a bankkártya adataival kezdődik. FONTOS: minden adatot pontosan úgy kell megadni, ahogyan a kártyán áll. Itt a First Name nekünk KOVÁCS, KISS, NAGY, és a Last Name pedig ANDRÁS, MIKLÓS, SÁNDOR, és nem fordítva, mint valójában.

A kártyaszám (Card Number) beírása négyes csoportokban történik, köztük szünetjel legyen (!), különben nem fogadja el. Az érvényességi adatok (Expiration Data) első mezejébe az érvényesség hónapja, a másodikba pedig az éve kerül. A CSC-hez pedig a kártya hátoldalán lévő igazoló számot gépeljük be.

Az oldalon folytatólagosan a személyi adatok bevitele következik, mondhatnánk értelemszerűen. A Billing Adress Line 1. mezőbe jön a a befizető neve, ahogyan a kártyán áll (és jobb, ha úgy).

A következő sor kitöltése FONTOS! A Billing Adress Line 2.-be írjuk be az Eurochess felhasználónevünket, vagy a befizető azonosító számot, amit a honlapra belépve a BEÁLLÍTÁSOK oldalán nézhetünk meg. Ez alapján egyszerűbben tudjuk beazonosítani a befizető felhasználót.

A következő adatok a lakhellyel kapcsolatosak. City-hez a lakcím jön. A következő nálunk a megyének felel, amit mi nem igazán használunk, de ha üresen hagyjuk, megharagszik a szerver. Ezután a postai irányítószám mezeje jön, majd a telefonszám. Ne írjuk be a 36-os országhívó elé a + jelet, mert megint megsértődik a szerver. Az utolsó sorba az email cím kerül, és ha lehet, akkor a honlapi regisztrációkor megadott - működő - címet írjuk be.

Ha készen vagyunk, akkor kattintsunk a honlap kötelező információközlései alatt lévő Review Donation and Continue gombra, az oldal alján. A következő oldalon az ilyenkor szokásos humán ellenőrző karakterek megadásával készen vagyunk.


Köszönjük, hogy előfizetésével, adományával segíti honlapunk elkészítését, fejlesztését és fenntartását.TOPLISTÁK (TOP10) 

Tesztek
összevont toplistája


1. TrompeterImEther2650
2. MorgoBorg2616
3. Wulfy2609
4. Cibbah2608
5. bela2607
6. mbssmb2606
7. nemethjanos2606
8. Zozo162605
9. Alapka192585
10. ToalmasiH2535

Tréningek
összevont toplistája


1. Kissnad2610
2. TrompeterImEther2605
3. csomor74742573
4. nemethjanos2559
5. hbaka_782531
6. terembura212531
7. MSZL2504
8. Wulfy2460
9. MorgoBorg2234
10. somost912233

Jó megoldások
száma


1. krono198910620
2. ToalmasiH10607
3. utitoka0710548
4. Bordonka10439
5. Telebes6710393
6. KisZzzz10365
7. axioma010351
8. Csaklassan10248
9. andornax10239
10. Tempkert10178
ONLINE SAKKISKOLA ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY


A szárnytámadás leghatásosabb ellenszere: ellentámadás a centrumban. Szárnytámadás zárt centrum mellett a leghatásosabb.


Sakkiskola oldalai


KEZDŐK SAKKISKOLÁJA

Kezdők sakkiskolája
1.Sakk adása
2.Sakk védése
3.Kettős sakk
4.Ütés-figuranyerés
5.Melyiket üssem?
6.Ütés vagy sakk?
7.Gyalogvilla
8.További példák
9.Matt egyben
10.Mattadások
11.További példák mattokra

Tematikus tréning kezdőknek
1.Sakk helyes beadása
2.Sakk kivédése
3.Kettős sakk
4.Melyiket üssem?
5.Ütés és anyagnyerés
6.Gyalognyerés
7.Matt egy lépésben

Tesztek kezdőknek
1.Matt egyben (Szint:1000)
2.Mattkereső (Szint:1000)
3.Sakk vagy matt (Szint:1000)
4.Sakk-kereső (Szint:1000)

ALAPFOKÚAK SAKKISKOLÁJA

Alapfokúak sakkiskolája
1.Végjáték: Mattadások
2.Végjáték: Gyalogvégjátékok
3.Végjáték: Lépéskényszer
4.Végjáték: Gyalogelőny érvényesítése
5.Végjáték: Tisztelőny érvényesítése
6.Végjáték: Anyagi előny érvényesítése cserével
7.Végjáték: Anyagi előnyös gyakorló példák
8.Taktika: Matt egyben - Kevésbábos állások
9.Taktika: Matt egyben - Sokfigurás állások
10.Taktika: Matt egyben - Gyakorló példák
11.Taktika: Alapsori problémák
12.Taktika: Kettőstámadás
13.Taktika: Kötés
14.Taktika: Felfedés
15.Taktika: Felfedettsakk
16.Taktika: Kettőssakk
17.Taktika: Elfogás
18.Taktika: El- és ráterelések alapjai
19.Megnyitás

Tematikus tréning alapfokúaknak
1.Matt egy lépésben
2.Taktikai egyszeregy
3.Taktika alapfokúaknak
4.Kötések
5.Védelem elleni játék
6.Matt tipusok

Tesztek alapfokúaknak
1.Milyen színű?
2.Milyen lépés?
3.Királykereső (Szint:1400)
4.Matt egyben (Szint:1400)
5.Mattkereső (Szint:1400)
6.Sakk vagy matt (Szint:1400)

KÖZÉPHALADÓK SAKKISKOLÁJA

Középhaladók sakkiskolája
1.Végjáték: Gyalogvégjátékok
2.Végjáték: Bástyavégjátékok
3.Végjáték: Vezér és bástya a gyalog ellen
4.Végjáték: Könnyűtisztvégjátékok
5.Végjáték: Végjátéktaktika
6.Taktika: Összetett kötések
7.Taktika: El- és ráterelések
8.Taktika: Alapsori gyengeségek
9.Taktika: Legál motívumok
10.Taktika: Típusmattok
11.Taktika és stratégia: Kezdeményezés
12.Stratégia: Figurák helyzetének javítása
13.Pozíció és stratégia: Gyalogszerkezet javítása, rontása

Tematikus tréning középhaladóknak
1.Taktika középhaladóknak
2.Matt-támadás
3.Mattok 2-3 lépésben
4.Mattfeladványok
5.Matt tipusok
6.Figuranyerés
7.Mattok

Tesztek középhaladóknak
1.Matt egyben (Szint:1800)
2.Mattkereső (Szint:1800)
3.Sakk vagy matt (Szint:1800)
4.Hadállás teszt (Szint:1800)

HALADÓK SAKKISKOLÁJA

Haladók sakkiskolája

Tematikus tréning haladóknak
1.Kétlépéses mattfeladványok (kevésbábos)

Tesztek haladóknak
1.Matt egyben (Szint:2100)
2.Mattkereső (Szint:2100)
3.Sakk vagy matt (Szint:2100)
4.Hadállás teszt (Szint:2100)


JátszmagyűjteményekNagy adatbázis
1. Nagy adatbázis -1979-ig
2. Nagy adatbázis 1980-1989.
3. Nagy adatbázis 1990-1992.
4. Nagy adatbázis 1993-1995.
5. Nagy adatbázis 1996-1997.
6. Nagy adatbázis 2000.
7. Nagy adatbázis 2001.
8. Nagy adatbázis 2002.
9. Nagy adatbázis 2003.
10. Nagy adatbázis 2004.
11. Nagy adatbázis 2005.
12. Nagy adatbázis 2006.
13. Nagy adatbázis 2007.
14. Nagy adatbázis 2008.
15. Nagy adatbázis 2009.
16. Nagy adatbázis 2010.
17. Nagy adatbázis 2011.
18. Nagy adatbázis 2012.
19. Nagy adatbázis 2013.
20. Nagy adatbázis 2014.
21. Nagy adatbázis 2015.
22. Nagy adatbázis 2016.
23. Nagy adatbázis 2017.
24. Nagy adatbázis 2018.
25. Nagy adatbázis 2019.
26. Nagy adatbázis 2020.
27. Nagy adatbázis 2021.

Gyűjtemények
1. Elemzett játszmák - A00-A99
2. Elemzett játszmák - B00-B99
3. Elemzett játszmák - C00-C99
4. Elemzett játszmák - D00-D99
5. Elemzett játszmák - E00-E99
6. 'A' megnyitáselemzések
7. 'B' megnyitáselemzések
8. 'C' megnyitáselemzések
9. 'D' megnyitáselemzések
10. 'E' megnyitáselemzések
11. Világbajnokok
12. Klasszi(ku)sok, legendák
13. Nagymesterek egymás között
14. Mai éljátékosok és a fiatalok
15. Miniatürök, matt végződéssel
16. Miniatürök, sötét győzelmével
17. Miniatürök, világos győzelmével
18. Könyves játszmák
19. Ritka megnyitású játszmák
20. A romantikus sakk játszmái I.
21. A romantikus sakk játszmái II.
22. Romantikus sakk játszmái III.

Kigyűjtések
1. Hosszú játszmák I.
2. Hosszú játszmák II.
3. Portisch Lajos játszmái
4. Ötszáz anonim győzelem
5. Nyitási csapdák 1.
6. Nyitási csapdák 2.
7. ECO kódtábla A00-tól A99-ig
8. ECO kódtábla B00-tól B99-ig
9. ECO kódtábla C00-tól C99-ig
10. ECO kódtábla D00-tól D99-ig
11. ECO kódtábla E00-tól E99-ig
12. Előnyadásos játszmak
13. Gyöngyszemek 1936-ig
14. Gyöngyszemek 1937-1972
15. Gyöngyszemek 1973-1999
16. Gyöngyszemek 2000-től
17. Sakk hőskorának játszmái
18. Világbajnoki párosmérkőzések

Hadállások
1. Végjáték minták
2. Végjáték tanulmányok
3. Játszmák végjátékai
4. Hadállások gyűjteménye
5. Matt ötven felett
6. Lebonyolítás és támadásvezetés
7. Matt két lépésben
8. Matt három lépésben
9. Matt négytől ötven lépésig
10. Könyves állások
11. Megoldás nélküli mattfeladványok
12. 2NN-es állások
13. Önmatt és reflexmatt feladványok
14. Szabadmatt feladványok

Tematikus tréning mesterfokon
1. Végjátékok
2. Hadállás tréning
3. Loyd feladványok
4. Matt két lépésben (kevésbábos)
5. Matt két lépésben
6. Matt három lépésben
7. Soklépéses mattfeladványok

Tesztek mesterfokon
1. Hadállás teszt (Szint:mesterfok)
2. Matt egyben (Szint:mesterfok)
3. Mattkereső (Szint:mesterfok)
4. Sakk vagy matt (Szint:mesterfok)

NYITÁSI KÖNYVEK
1. Nagy nyitási könyv
2. Nagymesterek lépték
3. Miniatűrök világos győzelmével
4. Miniatűrök sötét győzelmével
5. Ritka megnyitások könyve
6. Szicíliai védelem
7. 1. e4 e5-s nyitások
8. 1. e4..., (e5 és c5 nélkül)
9. 1. d4 Hf6 utáni változatok
10. 1. d4..., (Hf6 nélkül)
11. 1. Hf3, 1. c4 és társaik


Tárhelyszolgáltatónk

Unsoft.hu
KAPCSOLAT

Levél a webmesternek